Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 150 návštěvníků)

Chleba podle tv Nova :-)

0.0
Chleba podle tv Nova :-)

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku vody 0,5 lžičky sušeného droždí 1,5 lžičky soli drcený kmín

Postup přípravy

Jasně,že recept není můj a určitě tu i několikrát bude.Ale komu se nechce hledat na stránkách novy a nebo tady,tak vkládám.
V míse smícháme všechny sypké suroviny,přidáme vodu a promícháme.Mísu přikryjeme folii a necháme 12-18 hod kynout.Těsto vyndáme z mísy,párkrát přeložíme strany přes sebe a necháme chvilku odpočívat.Vytvarujeme bochánek a necháme ještě hodinku kynout pod utěrkou.Rozehřejeme troubu na 200st,vložíme do trouby i mísu v které budeme chleba péct aby se nahřál.Pak opatrně vytáhneme a bochníček do něj přendáme.Pod pokličkou pečeme 30 min,pak pokličku sundáme a pečeme ještě asi 20 min

Tak jsem nechala kynout jen asi 5-6 hodin,přidala semínka,no a chleba byl super.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

littlenail 27. 4. 2017, 11:44
Už dělám ale hodně a hodně let. Pořídila jsem si silikovou formu. Odpadává přemisťování těsta, jen smíchám a po 12 h peču ... (clamp) tak 3x týdně.
novackova 26. 4. 2017, 21:30
(Y) (Y) (Y) (F)
ASTAL 10. 3. 2014, 20:34
Dneska jsem chleba zkusila a je vynikájící !! Mouku jsem napůl namíchala se špaldovkou . Nechala kynout 2 hodinky a výsledek super. K chlebíku jsem udělala bylinkové máslo a byla skvělá svačinka. Moc díky za super rychlý recept zítra zase repete (Y) |:o)
lenica 22. 2. 2014, 8:59
Hani, chleba super, ráda Váš recept vždy znovu najdu, taky míchám mouku s žitnou, zkoušela jsem i nastrouhat bramoru, nebo přidat smaženou cibulku :-), bylo to dobré ale za mě - ten nejjednodušší od Vás je nejlepší... (kytara)
obchodnice 16 18. 2. 2014, 12:00
Výborný a jednoduchý (F) (F),také rychlý (L)....peču už po 3....minule jsem dala, 1/3 žitné chlebové mouky-byl skvělý, teď mám kombinaci žitná, špaldová celozrnná a hladká pšeničná...uvidíme, zatím odpočívá-kyne....M.
Simonecka2007 15. 2. 2014, 21:11
Aj ja pečiem často tento chlebík, pridávam pol bielej a pol tmavej múky a vlašské orechy. Aby som nemal problém s trafením sa do horúcej misy, cesto dám na trochu olejom vymazaný pečiaci papier a ten hravo vložím do misy. Papier je potrebné podľa misy ostrihať, aby nezačal v trúbe horieť. (L)
petuli77 30. 1. 2014, 12:19
chleba je výborný (Y) (Y) (Y), celý se snědl a nikdo neremcal. moc dobrý dávám 1*
jpencik 27. 1. 2014, 19:04
Dělám už dlouho. A někdy přidám cibuli osmaženou na sádle, jindy škvarky....
vlasson 28. 1. 2014, 20:53
@jpencik jarko,prosím,také ho dělám dlouho a už mne napadalo,ho nějak vylepšovat,tu cibulku,nebo škvarky dáváte hned,před tím kynutím,nebo to tam zamícháte po vykynutí?děkuji moc
jpencik 2. 2. 2014, 19:50
@vlasson Až to vykyne. A tu cibulku jsem osmažila jen trošku. A někdy jsem nahradila část vody podmáslím. Nebo jsem dělala i chleba z piva( ale ten mi moc nejel). I placky z chlebového těsta ke guláši jsou dobré.
Eminka 27. 1. 2014, 13:24
Také jsem zkoušla. Večer jsem ho zadělala a ráno pekla. Těsto bylo řidší, ale jak se párkrát přeskládal na pomoučněném vále, držel pěkně tvar. Je moc dobrý. Dělala jsem i další pokus. 1/3 špaldové a 2/3 hladké + semínka a taky byl výborný. Mám podobný recept, kam se dává ještě trochu octa, jinak je skoro schodný, jen se dává celé droždí a kyne klasicky 2 hodinky. Můžete zadělat i sodovkou, je pak ještě nadýchanější...
Paluna 25. 1. 2014, 22:20
Taky jsme hned zkoušeli a výborný. Teď zkusím namíchat tu žitnou s hladkou moukou a nechám kynout jen pár hodin.... (Y) (Y) (Y)
chucky 1111 30. 1. 2014, 10:47
@Paluna Kolikrat se preklada lidicky?Diky Veronika.
Paluna 7. 2. 2014, 8:00
@chucky 1111 Verčo, moc se omlouvám, ale našla jsem Váš dotaz až dnes, ale už Vám paní odpověděla - také jsem překládala asi 3x.... (Y) (Y) (Y)
Markisa.z 3. 2. 2014, 14:03
@chucky 1111 Překládá se 2x/3x originál receptu: http://nejedle-recepty.blogspot.cz/2013/01/domaci-nehneteny-chleb.html
chucky 1111 6. 2. 2014, 15:40
@Markisa.z Díky
Jitulka75 25. 1. 2014, 22:24
@Paluna Myslím si,že opravdu stačí těch 5 hodin kynout. Nedokážu si představit,že by kynul 18 hodin.
bambus 27. 1. 2014, 13:20
@Jitulka75 Pekla jsem o víkendu a taky nechala kynout jen asi 5-6 hodin a bohatě stačilo (Y)
Jitulka75 25. 1. 2014, 21:27
(Y)dnes jsem pekla a chleba je fakt vynikající (Y)
Sofika 25. 1. 2014, 21:08
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)vyskušam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Nadys 23. 1. 2014, 23:37
Pardon,ale těsto s kvasnicemi nemůže kynout 12-18 hodin. V receptu má být zřejmě žitný kvásek a ne kvasnice.
Jitulka75 25. 1. 2014, 21:41
@Nadys Dávala jsem sušené droždí a nechala jsem kynout asi 5 hodin.
jaxa 24. 1. 2014, 8:52
@Nadys proč ne? A kolik teda má kynout s kvasnicemi? :-$
Ivana29 23. 1. 2014, 14:50
Tak někde jsem udělala chybu ,-) Před chvilku jsem chleba vytáhla z trouby. Chuťově je vynikající ale nemůžu ho dostat z formy ,-) Je přilepený ke dnu.Pekla jsem v skleněné zapékací míse a nejsem si jistá jestli je to tím *-)
Evelyn123 23. 1. 2014, 15:14
@Ivana29 Já jsem chleba také pekla ve skleněné míse a šel vyklopit krásně. Asi jste tu mísu nezahřála i s poklicí v troubě. Já ji měla v troubě na 200 st. půl hodiny zatímco chleba před pečením ještě půl hodiny kynul. A také je důležité abyste měla spodek už vytvarovaného chleba pomoučený. Tak příště to tak udělejte a uvidíte, že vyklopit půjde. Pekla jsem už kolikrát a vždy se krásně vyklopí (F)
Ivana29 23. 1. 2014, 15:18
@Evelyn123 no je pravda, že půl hodiny jsem mísu v troubě neměla ale to těsto jsem měla hodně řídký...No až přijdu na to jak ten chleba z té mísy dostat tak to zkusím znovu ,-)
Evelyn123 23. 1. 2014, 15:26
@Ivana29 aha, tak to pak nevím. Já jsem mouku odměřovala v odměrce - tedy 300 ml hladké a 300 ml chlebové (koupené v Kauflandu) a 300 ml vlažné vody a nebylo řídké. Kynout jsem nechala 5 hodin.
Jia 23. 1. 2014, 15:22
@Ivana29 Možná i ten pomoučený spodek ,-) je důležitý. O tom v receptu není zmínka (H)
koblizek63 23. 1. 2014, 16:53
@Jia nádoba ve které chleba pečete se musí dobře nahřát si s víkem(poklicí),mouka nee :-$
Evelyn123 23. 1. 2014, 15:29
@Jia Asi jo, já těsto z mísy vyklopila na dost pomoučenou utěrku hladkou moukou ...Pekla jsem s poklicí jen půl hodiny a vůbec jsem už nedopékala bez poklice, už nebylo třeba.
Jia 23. 1. 2014, 15:37
@Evelyn123 No jo no, paní pekla a nepomoučnila si spodek, pak se jí to mělo povést :-D Ne vážně, dík za rady (K)
Evelyn123 23. 1. 2014, 15:49
@Jia Ano, ano spodek musí být od mouky, jinak není možno se odlepit ,-) (F) (L)
Jia 23. 1. 2014, 15:06
@Ivana29 Z toho bych právě měla taky strach *-) A rozehřála jste dopředu tu mísu?
Ivana29 23. 1. 2014, 15:13
@Jia Jo rozehřála...
Katuli41 22. 1. 2014, 19:45
Já přidávám lžičku octa. A dávám jeden hrnek celozrnné mouky. Chleba je výborný (Y) (Y)
koblizek63 22. 1. 2014, 16:07
část hladké mouky nahrazuji celozrnnou,není nad domácí chlebíček (zajic)
Mikrah 22. 1. 2014, 13:53
vyzkouším (F)
Trysky 22. 1. 2014, 13:09
Prosim kolik dat cerstveho drozdi???diky za odpoved... (H)
Tejtyna 22. 1. 2014, 9:21
Teda, ten vypadá skvěle (clamp) Určitě ho vyzkouším :-p " krmím" si doma žitný kvásek,ráda bych nahradila sušené droždí, ale nevím kolik ho dát, abych něco nezkazila ,-)
Klara 22. 1. 2014, 10:35
@Tejtyna Tím nic nezkazíte. Dejte kolem 200gramů a asi budete muset přidat ještě mouku, aby nebylo těsto moc řídké.
Česťa kuba 21. 1. 2014, 18:57
Dělala jsem z dvojité dávky, kvasnic víc a za 6 hodin od přípravy byl upečený :-) Mňam, oblizuju se až za ušima (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 21. 1. 2014, 19:09
@Česťa kuba Zde fotečka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4529426 pekla jsem ve velké kulatém hrnci (F)
bambus 22. 1. 2014, 8:44
@Česťa kuba Tak ten je super (Y)Taky zkusím zkrátit dobu kynutí.Včera se ptala holka,jestli ho zase na víkend uděláme a ře by tam chtěla dát semínka.Tak budu dělat znovu ,-) (F)
Česťa kuba 22. 1. 2014, 9:31
@bambus Děkuju (L) dala jsem na 6 hrnků mouky 3 lžičky droždí a 3 hodiny toho byla plná mísa. Příště vyzkouším i z chlebové a žitné mouky ^o) (hello)
bambus 22. 1. 2014, 9:56
@Česťa kuba jj já udělala těsto a než jsem šla spat,tak byla mísa plná,ale nechala jsem to do rána podle receptu.Tak ted zkusím zkrátit (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie